Ultima Ora

15:10 Se întâmplă în bogata Elveţie! Peste 1.000 de oameni, la cozi de kilometri, pentru alimente gratuite. VIDEO

Peste 1.000 de oameni au stat la coadă, sâmbătă, pentru a primi pachete cu alimente gratuite la Geneva, subliniind impactul epidemiei de coronavirus asupra imigranților săraci care muncesc în bogata Elveție, relatează The Guardian.

Șirul se întindea pe mai mult de 1 km în afara unui patinoar, unde voluntarii au oferit în jur de 1.500 de colete persoanelor care au început să facă coadă încă de la 5 dimineață.

„La sfârșitul lunii, buzunarele mele sunt goale. Trebuie să plătim facturile, asigurarea, tot”, a spus Ingrid Berala, o rezidență din Nicaragua, care lucrează cu program redus. „Este minunat, pentru că există mâncare pentru o săptămână, … nu știu ce va fi săptămâna viitoare.”

Într-o țară cu 8,6 milioane de locuitori, 660.000 de persoane erau sărace în 2018, spune organizația Caritas. Este vorba în special despre părinți singuri și persoane cu un nivel scăzut de educație, incapabile să-și găsească de lucru. Alte 1,1 milioane de persoane riscau sărăcia, ceea ce înseamnă că au mai puțin de 60% din venitul mediu, de 6.538 de franci elvețieni (6.736 de dolari) pentru un loc de muncă cu normă întreagă, în 2018.

Banca elvețiană UBS a calculat că Geneva este al doilea cel mai scump oraș din lume, pentru o familie de trei persoane, după Zurich.

Patrick Wieland, șeful misiunii grupului „Doctori fără frontiere”, a declarat că un sondaj realizat săptămâna trecută a arătat că puțin peste jumătate din beneficiarii de alimente intervievați au fost fără documente, în timp ce alții erau elvețieni sau căutau azil.

„La Geneva, unul dintre cele mai bogate orașe din lume, au existat întotdeauna oameni care trăiesc în mod precar, în special cei care lucrează ca îngrijitori, în agricultură, pe șantiere sau în hoteluri și s-au trezit peste noapte fără un loc de muncă din cauza COVID-19”, a spus Wieland.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here