Ultima Ora

15:10 Poliția Gorj, verificări la firmele din domeniul silvic

Polițiștii gorjeni fac verificări la firmele care au activitate în domeniul silvic aplicând, joi, sancțiuni și confiscând lemne în valoare de peste 120.000 de lei.

”Joi, 22 octombrie a.c., în baza planului de acțiune ACTION DAY-FORESTRY 2, polițiștii gorjeni împreună cu lucrători din cadrul IJJ Gorj, Garda Forestieră Râmnicu Vâlcea și Direcției Silvice Gorj, au efectuat acțiuni pe raza întregului județ pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul silvic.

Cu această ocazie au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în baza  Legii nr.171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare de 53.000 lei. Totodată, polițiștii au confiscat cantitatea de 265,92 mc material lemnos, în valoare totală de 124.142  de lei. De asemenea, cu ocazia controalelor efectuate au fost constatate și alte nereguli, pentru care au fost aplicate 56 de sancțiuni contravenționale la alte acte normative, în valoare de 12.880 de  lei.

Exemplificăm:

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu – Biroul de Ordine Publică cu ocazia efectuării unui control la un punct de lucru al unui depozit de cherestea, din municipiul Târgu Jiu, au constatat faptul că societatea comercială a expediat fără aviz de însoțire volumul de aproximativ 123 mc cherestea rășinoase. Polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale a societății comerciale cu amendă, în valoare de 10.000 de lei, conform Legii nr.171/2010, fiind dispusă confiscarea valorică a întregii cantități de cherestea în valoare de 88.710 lei.  

Polițiști din cadrul Poliției Orașului Bumbești-Jiu și a posturilor de poliție arondate, cu ocazia efectuării unui control la o societate comercială din orașul Bumbești-Jiu, ce are ca obiect de activitate ,,depozitarea și prelucrarea lemnului”, au identificat volumul de 103,24 mc buștean, fără documente de proveniență. Față de societatea comercială a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 10.000 de lei, conform Legii nr.171/2010. Totodată, polițiștii au confiscat întreaga cantitate de material lemnos, care a fost predată Direcției Silvice Gorj.

Polițiștii gorjeni vor continua activitățile în vederea diminuării fenomenului infracțional/contravențional în domeniul silvic” transmite IPJ Gorj.

Comment here