Stirile ZileiTârgu-Jiu

Târgu Jiu- Capitala Tineretului 2023. Vîlceanu: În mine aveți oricând un sprijin

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, anunță că va sprijini Târgu-Jiul pentru a putea face față provocărilor din anul 2023, când va fi Capitala Tineretului din România.

Șase orașe- Craiova, Satu Mare, Târgu-Jiu, Târgu Neamţ, Târgu Secuiesc şi Vaslui- au intrat inițial în competiție. În faza finală au rămas trei: Târgu-Jiu, Craiova și Târgu Secuiesc. Câștigătorul a fost anunțat joi seară.

Orașul Târgu-Jiu a adus în prim-plan conceptul #YouthURL (UnLearn, ReLearn, Learn), care are drept pilon central învățarea. Așadar, etapele de dezvățare, reînvățare și învățare, cuprind activități pentru tineri, dar nu numai, și sunt transpuse într-o serie de activități diverse, de la acțiuni de voluntariat, podcasturi, cursuri, consiliere, aplicații mobile, imnul tinerilor, cafenele publice până la competiții și crearea unor spații destinate tinerilor.

Prioritățile programului #YouthURL sunt structurate pe 4 direcții de acțiune: stare de bine, acțiunea tinerilor, ecosistemul de tineret și perspectivele tinerilor. Premiul în valoare de 50.000 euro, câștigat de „Târgu-Jiu – Capitala Tineretului din România 2023”, este oferit de Banca Comercială Română, co-inițiator al programului și reprezintă un punct de pornire pentru finanțarea proiectelor propuse.

Comment here