Ultima Ora

15:07 Continuă lucrările de regularizare a pârâului Ciocadia

Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj Apele Române Jiu continuă lucrările de întreținere și regularizare a pârâului Ciocadia.

„Lucrarea se realizează de către personalul Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj Apele Române Jiu, pe o lungime de 500 metri, pe raza localității Bengești Ciocadia. Scopul principal al lucrării îl reprezintă: stoparea fenomenul de eroziune a malurilor pârâului Ciocadia; punerea în siguranță a proprietăților riverane cursului de apă; asigurarea secțiunii optime de scurgere la ape mari; diminuarea efectelor negative asupra mediului. Oportunitatea execuției acestei lucrări derivă din necesitatea aducerii albiei minore a pârâului Ciocadia la parametrii optimi de preluare a viiturilor prin secțiunea respectivă și evitarea producerii eventualelor pagube la inundații.

Din cauza precipitațiilor căzute în ultimii ani, viiturile propagate pe pârâul Ciocadia, localitatea Bengești Ciocadia, au produs colmatarea albiei minore și eroziune de mal drept  cu tendință de avansare spre proprietățile riverane cursului de apă, fapt menționat și în sesizările cetățenilor către Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj și Primăria comunei Bengești Ciocadia. Utilajele folosite la executarea lucrării sunt 2 buldozere din dotarea Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj Apele Române Jiu.

Lucrarea constă în: defrișare manuală a suprafețelor, defrișare cu motocoasa a suprafețelor, doborâre mecanică a arborilor și arbuștilor, degajare teren de frunze și crengi, săpătură mecanică cu buldozerul t.c.3, transport utilaj cu trailerul. Prin executarea acestor lucrări, se va asigura secțiunea optimă de scurgere a apei, se va stopa fenomenul de eroziune a malurilor pârâului Ciocadia și se va evita inundarea proprietăților riverane cursului de apă” a comunicat SGA Gorj.

Comment here