Ultima Ora

15:07 CJ Gorj achiziționează încă 11 microbuze electrice pentru transportul elevilor

Cel de-al doilea proiect pentru transportul elevilor din județul Gorj a fost aprobat spre finanțare, anunță, miercuri, Consiliul Județean Gorj.

Consiliul Județean Gorj a depus în cadrul Programului privind îmbunătățirea calităţii aerului şi reducerea cantităţii de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puţin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride şi alimentate cu gaz natural comprimat, proiectul „Transport durabil pentru elevii județului Gorj”, a cărui valoare totală de 15.143.289,80 lei (inclusiv TVA).

În cadrul proiectului „Transport durabil pentru elevii județului Gorj”, urmează a fi achiziționate un număr de 11 microbuze electrice de 16+1 locuri, pentru 11 unități administrativ teritoriale din județul Gorj.

Scopul proiectului vizează diminua efectele poluării aerului asupra mediului şi sănătăţii populaţiei, de a răspunde nevoilor reale ale populației și de a facilita transportul elevilor către unitățile școlare.

Lista solicitanților ale căror cereri de finanțare au fost aprobate în cadrul Programului privind îmbunătățirea calității aerului şi reducerea cantităţii de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puţin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride şi alimentate cu gaz natural comprimat, în şedinţa Comitetului de Avizare al AFM din 27.03.2024 a fost publicată pe site-ul AFM și poate fi consultată, accesând următorul link: https://www.afm.ro/main/programe/microbuze/2024/lista_microbuze-cereri_aprobate-2024_03_27.pdf