Ultima Ora

15:06 Unul dintre cele mai mare parcuri fotovoltaice din Europa se construiește în Oltenia

Unul dintre cele mai mari parcuri fotovoltaice din Europa urmează să fie construit în România și se va întinde pe nu mai puțin de 3.000 de hectare.

Șeful Agenției Domeniilor Statului, George Sava, a anunțat că parcul va fi construit în Oltenia, la Piscu Sadovei, pe terenuri de categoria cinci, neproductive și degradate, care nu pot fi folosite pentru agricultură.

”ADS va pune la dispoziție circa 3.000 ha de teren de categorie cinci, neproductiv și degradat la Piscul Sadovei-Dăbuleni, unde se pare că se va realiza unul dintre cele mai mari parcuri fotovoltaice din Europa, din ce am înțeles eu. Este un parc care va permite folosirea duală a terenului, de aceea s-a și modificat Legea 18/1991, în completarea acestei legi a venit și ordinul ministrului Agriculturii referitor la utilizarea duală a terenurilor agricole”, a declarat George Sava la Timișoara Food Summit.

Agenția Domeniilor Statului, împreună cu Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul Agriculturii au întrat într-un parteneriat în baza programului REPowerEU care are în vedere obținerea de energie verde 100% (energie fotovoltaică, energie eoliană și hidrogen).

Și în județul Arad, în zona localităților Pilu – Grăniceri, se va construi un parc fotovoltaic pe o suprafață de 1.000 ha, în urma unei investiții de aproximativ 800 de milioane de euro, după cum au anunţat reprezentanţii investitorului şi ai dezvoltatorului.

Comment here