Ultima Ora

15:04 Premierul britanic: Medicii pregătiseră anunțul de DECES!

Medicii care l-au avut în îngrijire pe premierul britanic, Boris Johnson, infectat cu noul coronavirus, pregătiseră anunţul decesului său după internarea lui în secţia de terapie intensivă, a afirmat el, duminică, într-un interviu acordat tabloidului The Sun on Sunday, citat de AFP.

“A fost într-adevăr un moment foarte greu, nu voi nega acest lucru”, a spus Johnson, oferind pentru prima dată detalii despre boala sa.

“Aveau o strategie să facă asta potrivit unui scenariu de tipul “moartea lui Stalin”. Nu mă aflam într-o situaţie deosebit de strălucită şi ştiu că erau în vigoare planuri de urgenţă. Medicii erau pregătiţi în toate felurile pentru ce trebuiau să facă, dacă lucrurile luau o întorsătură proastă”, a mai afirmat premierul britanic.

Boris Johnson, 55 de ani, a anunţat la 27 martie că a contactat maladia COVID-19, insistând că prezintă doar simptome uşoare. La 5 aprilie, el a fost transportat la spital pentru a efectua preventiv o serie de analize, dar, în 24 de ore, a fost transferat în secţia de terapie intensivă. Liderul Partidului Conservator a petrecut trei zile sub asistenţă de oxigen, subliniind la ieşirea din spital, la 12 aprilie, că lupta sa împotriva coronavirusului “ar fi putut merge în cele două sensuri”. El a precizat că nu s-a gândit în niciun moment că va muri, dezvăluind enervarea sa că situaţia nu i se îmbunătăţea. A devenit conştient de gravitatea situaţiei atunci când medicii au intenţionat să-l intubeze pentru a-l plasa sub ventilator medical.

Luni, Boris Johnson şi-a reluat munca, iar după două zile logodnica sa a dat naştere unui băieţel, numit Wilfred Lawrie Nicholas, ultimul nume fiind ales în onoarea celor doi medici de la terapie intensivă despre care premierul britanic afirmă că i-au salvat viaţa în timp ce se lupta cu complicaţiile provocate de noul coronavirus, Nick Price şi Nick Hart.

Comment here