Ultima Ora

15:03 USR și PLUS decid ponderea pe listele pentru alegerile locale

Filialele USR şi PLUS din teritoriu discută, în această perioadă, despre modalitatea de reprezentare pe listele comune a candidaţilor pentru alegerile locale. Printre variantele prezentate este ca, în unele cazuri, ponderea candidaţilor comuni pentru funcţiile de consilieri să fie 3 la 1 în favoarea USR.

“Nu este nicio decizie. Suntem la un team building. Sunt discuţii şi se pun idei pe masă. Asta este una din hot-topics-urile din perioada asta în USR şi la PLUS, cum facem listele. Se pun opţiuni pe masă. Nu este o întâlnire a unui for statutar. (…) Discuţiile diferă de la filială la filială. Aici ne-am strâns din toată ţara. Stadiul discuţiilor cu PLUS pe candidaturile la locale din partea Alianţei sunt foarte diferite de la judeţ la judeţ. Sunt unii care sunt foarte avansaţi. Aproape că au închis discuţiile şi şi-au găsit ei calea. Ăsta este lucrul cel mai bun, aşa preferăm să se întâmple. Sunt unii care nu au început, alţii care s-au blocat”, a declarat, sâmbătă, Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al Alianţei USR-PLUS.

El a adăugat că, până la sfârşitul lui februarie, alianţa USR-PLUS va găsi o variantă pentru alegerea candidaţilor la locale. Sunt luate în discuţie variante în care ponderea de reprezentare pe listele candidaţilor comuni, pentru funcţiile de consilieri locali şi judeţeni, să fie 3 la 1 în favoarea USR în unele cazuri, în funcţie de intenţia de vot din regiune. Moşteanu a precizat că intenţia de vot pentru PLUS este mai mare în Bucureşti şi în Transilvania decât în Sudul ţării.

“Noi am încurajat filialele să se înţeleagă. Dacă nu se înţeleg, vom stabili ceva în Birourile Naţionale Reunite”, a spus deputatul USR.

Luni va avea loc o şedinţă a Birourilor Naţionale Reunite, în care alianţa ar putea lua decizii privind reprezentarea partidelor pe listele comune la alegerile locale din vară. USR Bucureşti îl susţine pe Nicuşor Dan pentru Primăria Capitalei, în timp ce PLUS pe Vlad Voiculescu. Candidatul comun al Alianţei USR-PLUS încă nu a fost stabilit.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here