Ultima Ora

15:03 AUR: Băsescu a tăiat salariile, Iohannis aproape a dublat preţurile

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) susține că nu războiul din Ucraina poartă vina pentru creşterea galopantă a preţurilor în România ci actuala coaliţie, formată din partidele sistemului, a creat deliberat această criză, prin liberalizarea pieţei de energie iar banul public este cheltuit în bătaie de joc.

„Băsescu a tăiat salariile cu 25%, iar Klaus Iohannis aproape a dublat preţurile, în ultimii 3 ani. Ambele reflectă acelaşi dezechilibru: impactul factorului politic care căpuşează bugetul de stat, adică munca românilor de acasă şi a celor plecaţi, precum şi munca firmelor din România. Dacă nu se adoptă măsuri urgente, ca să se oprească risipa banului public, va fi prea târziu. Liberalizarea pieţei de energie şi bătaia de joc la adresa banului public vor arunca România în aer”, a declarat preşedintele AUR George Simion, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

Claudiu Târziu a precizat că „după liberalizare, statul român a vândut energia electrică şi gazele naturale mult mai scump, iar consecinţele se văd acum”.

„Noi am atras atenţia, în nenumărate rânduri, că aici se va ajunge, însă ni s-a râs în nas. Românii trebuie să ştie că sărăcia şi foametea, care se instalează treptat în ţară, sunt rodul politicilor dezastruoase ale PNL, PSD şi UDMR”, a completat Claudiu Târziu, lider al grupului AUR din Senat.

Comment here