Ultima Ora

15:02 Șofer din Godinești, oprit cu focuri de armă

Un polițist din Tismana a folosit arma din dotare pentru a opri un șofer, de 30 de ani, din Godinești, care nu a oprit la semnal. Individul, despre care se știa că are dreptul de a conduce suspendat, s-a îndreptat către Ciuperceni. Un agent a folosit arma, a tras foc atât în plan vertical cât și în cauciucurile mașinii.

,,În seara zilei de 19 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Tismana au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism care se deplasa pe DJ 672 Pîrîu de Pripor, însă conducătorul auto, despre care se cunoștea faptul că are dreptul de a conduce suspendat, a efectuat manevra de mers cu spatele pe o distanță de circa 400 de metri, după care a întors și a demarat în direcția Ciuperceni.

Întrucât șoferul s-a sustras de la efectuarea controlului, un agent de poliție l-a somat pe acesta să oprească, dar pentru că nu a răspuns somației, polițistul a folosit armamentul din dotare, executând focuri de armă în plan vertical și asupra pneurilor autoturismului, rezultând doar pagube materiale. Ulterior, după o distanță de circa 3 km autoturismul urmărit a fost identificat pe raza comunei Ciuperceni, fiind oprit pe marginea parții carosabile. În urma evenimentului nu a fost rănită nicio persoană”, a declarat Victor Țuhașu, purtătorul de cuvânt IPJ Gorj.

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Gorj a dispus efectuarea de verificări cu privire la modul de acțiune al agentului de poliție.

Comment here