Ultima Ora

15:00 Papa Francisc, la prima apariție la Vatican după externare

Papa Francisc, la prima sa apariţie publică la Vatican după ieşirea din spital unde s-a aflat timp de zece zile pentru o intervenţie chirurgicală la colon, şi-a exprimat, duminică, ”solidaritatea” cu ţările europene afectate de inundaţii, cu ocazia tradiţionalei rugăciuni Angelus rostită de la fereastra Palatului Apostolic, relatează AFP.

„Îmi exprim solidaritatea cu populaţiile Germaniei, Belgiei şi Olandei, lovite de dezastre şi inundaţii”, a declarat Papa Francisc în faţa credincioşilor, pelerinilor şi a turiştilor adunaţi, ca de obicei, în Piaţa Sfântul Petru pentru a-l vedea pe Suveranul Pontif.

Inundaţiile „secolului” au făcut cel puţin 183 de morţi în Germania şi Belgia şi au provocat pagube materiale considerabile. Totodată, Papa Francisc le-a recomandat credincioşilor să ia o pauză şi să se deconecteze de la stresul vieţii moderne, relatează Reuters.

„Să ne oprim din alergătura frenetică dictată de agendele noastre. Să învăţăm cum să luăm o pauză, să oprim telefonul mobil”, a mai spus Suveranul Pontif.

Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, a revenit miercuri la apartamentul său din reşedinţa Santa Marta de la Vatican unde locuieşte, pentru a petrece o perioadă de odihnă aproape totală şi de recuperare medicală, după ce a suferit o intervenţie chirurgicală la colon la data de 4 iulie în spitalul „Gemelli” din Roma.

Comment here