Stirile ZileiTârgu-Jiu

150-200 de teste pe zi vor fi făcute în laboratorul COVID-19 din Târgu-Jiu. Niculescu: Avem 1000 de teste

Primele teste COVID-19 vor fi făcute în laboratorul de la Târgu-Jiu, săptămâna viitoare, a anunțat medicul Bogdan Niculescu.

,,Vom începe, de săptămâna viitoare, asa cum am promis, să facem primele teste COVID-19, cu speranţa că, în momentul în care echipa va ajunge la ritmul optim, să putem efectua 150-200 de teste pe zi” a transmis Niculescu, pe pagina de socializare.  

Într-un interviu pentru Radio Infinit, medicul spune că personalul care va lucra în laborator a fost trimis la training și că au fost achiziționate, deja, 1000 de teste. Direcția de Sănătate Publică Gorj va decide cine va avea prioritate la testare.

Iniţiativa realizării unui laborator de testare pentru COVID-19 a aparținut Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Gorjeni 2017, care împreună cu mai multe fundaţii, societăţi comerciale sau persoane fizice au furnizat banii necesari achiziționării echipamentelor necesare, în valoarea de 200.000 de euro.

Bogdan Niculescu îi amintește, în postarea de pe Facebook, pe toți cei care au contribuit la realizarea laboratorului genetic, inclusiv Spitalul Județean și Consiliul Județean, care au asigurat fondurile pentru construirea imobilului ce se află în curtea unității de la pasarelă.   

Jurnalistul Gorjonline, Claudiu Matei, îi critică dur pe constructorii care au realizat imobilul de 120 de metri pătrați, în care va funcționa laboratorul genetic, după ce s-a aflat că aceștia au cerut de la Spitalul Județean suplimentarea sumei alocate inițial, de 195.000 de lei, dar conducerea SJU i-a refuzat.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here