Din JudetMinerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

1,5 miliarde de EURO pentru CE Oltenia. Crețan: Banii vin pentru DISTRUGEREA energiei pe cărbune

”Banii vin pentru distrugerea energiei pe cărbune! Este o răzbunare istorică să distrugă o clasă profesională!” reacționează Constantin Crețan după ce liberalii au promis 1,5 miliarde de euro pentru Complexul Energetic Oltenia.

Promisiunea apare în programul ”Reclădim România – Planul național de investiții și de relansare economică” , lansat pe 1 iulie de guvern în prezența președintelui Klaus Iohannis. Planul prevede continuarea activității CE Oltenia, având la bază construirea de noi capacități pe bază de gaze naturale și energie regenerabilă. Sunt propuse a fi construite 4 parcuri fotovoltaice, cu o putere instalată totală de circa 310 MW, construirea a 3 blocuri pe gaz, reabilitarea și modernizarea hidrocentralei de la Turceni și retehnologizarea microhidrocentralei de la Ișalnița.

Liderul sindical Constantin Crețan spune că banii sunt dați de europeni pentru închiderea mineritului.

Nicu Bunoaica, liderul sindical de la Cariera Lupoaia, are aceeași opinie că urmează închiderea carierelor de cărbune. În plus, crede că CE Oltenia va intra în insolvență, cât de curând.

Manu Tomescu, liderul sindical de la Termocentrala Rovinari, comentează că speră să nu rămână doar o promisiune electorală planul PNL de a aloca 1,5 miliarde de euro pentru Complexul Energetic Oltenia.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here