Minerit și EnergieStirile Zilei

1,5 miliarde de euro, din veniturile CE Oltenia, pentru planul de restructurare?! Lider: CEO este pe pierdere de ani de zile!

Planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia costă 3,5 miliarde de euro, iar 1,5 miliarde de euro trebuie să vină din conturile companiei. ”Care fonduri proprii? CEO este pe pierdere de ani de zile!” reacționează liderul sindical Constantin Crețan.  

Prezent în weekend la Târgu-Jiu, premierul Ludovic Orban a avut o întâlnire și cu conducerea și sindicaliștii CE Oltenia. Ulterior, într-o conferință de presă, șeful guvernului a vorbit despre planul de restructurare a companiei, a cărui valoare este uriașă.

Orban a declarat că planul de restructurare va garanta viitorul Complexului Energetic Oltenia și locurile de muncă din cadrul companiei.

Adrian Marciuc, vicepreședinte al Federației Univers, n-a fost prezent la întâlnirea cu premierul dar colegii din sindicat i-au relatat în ce au constat discuțiile. Marciuc este sceptic că totul va fi atât de ușor pe cât au promis guvernanții.  

”Nu cred c-o să batem din palme și o să facem 4 grupuri pe gaze, sau parcuri fotovoltaice. Nuclearelectrica se chinuie de nu știu câți ani să facă un grup la Cernavodă” spune Marciuc.

Nici Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, nu a fost convins că planul de restructurare este un lucru bun pentru Gorj, din moment ce dispar mii de locuri de muncă și nu este pus nimic în loc.  

Eugen Iovan, liderul sindical de la Termocentrala Turceni, este încântat însă de planurile guvernanților și crede că vor fi puse în aplicare.

Constantin Crețan, președintele Sindicatului Lignitul Oltenia, spune că CE Oltenia nu are de unde să dea 1,5 miliarde de euro pentru punerea în practică a planului de restructurare, din moment ce este pe pierdere de ani buni.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here