Ultima Ora

14:59 Afaceristul Petru Blanda, 6 ani după gratii

Un afacerist din Târgoviște va merge la închisoare, după ce a fost condamnat pentru evaziune fiscală, infracțiunile fiind comise în timpul derulării unor contracte în Gorj.

Petru Blanda a fost condamnat de Curtea de Apel Craiova la 6 ani de pușcărie, cu un an mai puțin decât decisese Tribunalul Gorj în toamna anului trecut. La Târgu Jiu inculpatul fusese condamnat la 7 ani cu executare. Blanda a ajuns pentru prima dată în spatele gratiilor, în acest dosar, în toamna lui 20015, când a fost reținut și arestat preventiv de anchetatorii gorjeni. Anterior, el fusese condamnat la închisoare cu executare într-un dosar de corupție în care a fost găsit vinovat pentru că ar fi mituit o judecătoare. În dosarul de evaziune fiscală inculpatul a menționat că nu are nicio vină. El a susținut mereu că angajații din Gorj pe care îi avea la firma sa, cu sediul la Mătăsari, ar fi întocmit facturi fictive pentru a-l putea fura. Totul s-a întâmplat în urmă cu aproape un deceniu. Instanțele de judecată au anulat peste 300 de facturi din contabilitatea ECRPROD SRL Târgu Jiu.

Vreme de 5 ani după executarea pedepsei privative de libertate, inculpatul nu mai are voie să se ocupe de afaceri, ceea ce înseamnă că de abia peste 11 ani acesta se poate gândi să redevină din nou administrator de firmă. Judecătorii au mai dispus să fie recuperat prejudiciul de circa 1 milion de euro pe care acesta l-a adus bugetului de stat. Petru Blanda mai are de achitat și 11.000 de lei drept cheltuieli de judecată către statul român. Firmele administrate de acesta au intrat în faliment, după ce omul de afaceri a intrat în spatele gratiilor.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here