Ultima Ora

14:58 Și-a angajat cumnata pe post de consilier

Agenția Națională de Integritate a depus o plângere, la Parchetul General, împotriva șefului Autorității Electorale Permanente, Constantin-Florin Mitulețu Buică, pe care îl acuză că și-a angajat cumnata consilier în cadrul instituției. Mitulețu Buică a recunoscut că a aprobat angajarea cumnatei sale, dar spune că a respectat legea.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Constantin-Florin Mitulețu Buică a infracţiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul Penal, se arată într-un comunicat de presă remis luni de ANI.

Potrivit ANI, în exercitarea atribuțiilor de președinte al Autorității Electorale Permanente, Mitulețu Buică „a emis, aprobat și semnat un număr de 9 acte materiale prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru cumnata acestuia, care a fost încadrată la Cabinetul Vicepreședintelui Autorității Electorale Permanente pe funcția de consilier”.

Într-o declarație pentru Digi24, Constantin-Florin Mitulețu Buică a recunoscut că a aprobat angajarea cumnatei sale, dar spune că a respectat legea. El susține că femeia a avut mai multe locuri de muncă și a enumerat printre calitățile ei „activitatea profesională și implicarea de care a dat dovadă”.

Comment here