Ultima Ora

14:58 Maioreanu: Drumul spre independența energetică s-a înfundat

Andrei Maioreanu, fost secretar de stat în Ministerul Energiei, acuză guvernul de dreapta de ”nepăsare criminală” privind sectorul energetic și adoptarea strategiei energetice a țării, lucru care a dus, în opinia sa, la creșterea prețurilor la energie electrică și gaze naturale.

”Ministrul Energiei spunea la începutul lunii aprilie că Strategia va fi gata până la finele lunii. Suntem în octombrie, iar documentul încă nu a ajuns în Piața Victoriei. Ar fi bine, și am făcut personal demersuri în acest sens, ca Strategia să fie asumată prin Parlament. Proiectul de lege a trecut de Senat, dar Camera Deputaților este for decizional. Însă, indiferent de modul de adoptare, Strategia Energetică a României ar trebui să existe. Repet, nu există!” spune Maioreanu, pe Facebook.

”Lipsa de preocupare a guvernului liberal, în coaliție sau nu, pentru domeniul energetic este unul dintre motivele pentru care prețul energiei urcă spre cer! Investiții nu s-au mai făcut (cu excepția dezvoltării liniilor de import – așa că suntem importatori neți de energie electrică!), iar controlul distribuitorilor și al furnizorilor este o glumă. Drumul spre independența energetică sau spre statutul de țară care exportă securitate energetică s-a înfundat, deși potențialul țării a rămas același” adaugă vicepreședintele PSD Gorj.

Comments (1)

  1. Ooooooo, oua, a aparut iar specialistul lui peste prajit in energie. Fugi mai popandaule in gaura in care ai trait. Ce treaba ai tu cu energia electrica, tu te pricepi la energie ca baba la mitraliere.

Comment here