Ultima Ora

14:58 Distribuţie Oltenia pune panouri fotovoltaice în stația de transformare de la Bărbăteşti

Operatorul de distribuție a energiei electrice din zona Olteniei continuă să monteze panouri fotovoltaice în stațiile sale de transformare, prin derularea proiectului cofinanțat din fonduri norvegiene, potrivit unui comunicat de presă.

Cu o valoare totală a proiectului de 1.265.304 euro, proiectul operatorului Distribuţie Oltenia presupune montarea de panouri fotovoltaice în stația de transformare 110/20 kV Bărbătești din județul Gorj și stația Balș din județul Olt.

Scopul proiectului este de a monta centrale electrice fotovoltaice în vederea compensării consumului propriu intern aferent stațiilor de transformare cu ajutorul unei surse de energie verde, ducând la îmbunătățirea randamentului procesului de distribuție a energiei electrice, fapt ce va contribui direct la eficientizarea costurilor și la asigurarea continuității în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor din Gorj și Olt. În plus, în acest proiect Distribuție Oltenia vizează asigurarea consumului propriu intern aferent stațiilor interconectate prin LEA 110 kV cu stațiile Bărbătești și Balș.

Perioada de implementare a proiectului este de 14 luni, respectiv între 01.08.2022 și 30.09.2023.

Comment here