Ultima Ora

14:58 China interzice accesul persoanelor nevaccinate anti-Covid în spitale, școli, mijloace de transport în comun

Unele autorități locale din China vor începe interzicerea accesului în școli, spitale, supermarketuri, mijloace de transport în comun și alte locuri publice pentru persoanele care nu s-au vaccinat anti-Covid, relatează Insider, conform hotnews.ro.

Măsura este așteptată să intre în vigoare de la sfârșitul lunii iulie sau începutul lui august, ea fiind adoptată în cel puțin 12 din cele 22 de provincii ale țării. Autoritățile locale au anunțat și noi măsuri care vor intensifica monitorizarea și restricțiile asupra rezidenților care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului, când aceștia vor încerca să intre în zeci de spații publice. Printre acestea se numără sălile de fitness, cafenele, benzinăriile și băncile, deși lista exactă diferă de la comitat la comitat.

Un consiliu local a avertizat că vaccinarea anti-Covid este „o datorie și o obligație” a fiecărui cetățean și a scos în evidență situația pandemică „severă și complicată” din alte țări. Multe dintre aceste comitate afirmă că marea problemă va fi implementarea restricțiilor în diferitele școli, zone publice și instituții.

Comment here