Ultima Ora

14:57 Primul serviciu de car sharing. Poți să-ți ÎNCHIRIEZI mașina. CONDIȚIILE

Serviciul de car sharing Perpetoo s-a lansat în București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara și permite șoferilor să-și închirieze contra-cost mașina oricărui utilizator al platformei.

Pe piața din România a apărut, în luna octombrie, un nou serviciu de car-sharing, la aproximativ jumătate de an de la apariția primelor informații. Noul serviciu Perpetoo mizează pe un concept de operare diferit, întrucât acesta este primul serviciu de car sharing disponibil între persoane fizice. Astfel, orice proprietar de mașină poate să-și închirieze vehiculul altor șoferi, pe baza unui tarif pe care este liber să îl stabilească. Proprietarii interesați să câștige bani din această activitate își listează mașina pe platforma Perpetoo și au la dispoziție între 1 și 13 ore pentru a răspunde la cererile primite din partea șoferilor.

Printre condițiile impuse de platformă se numără: mașina să aibă o vechime de cel mult 10 ani și să aibă revizia la zi, asigurare RCA, ITP, vignetă și să fie echipată corespunzător legislației în vigoare. În plus, pe durata închirierii, mașina va beneficia de asigurare Casco prin intermediul unui parteneriat cu Uniqa și Renomia. Soferii trebuie să închirieze mașina pentru o perioadă minimă de 3 ore. Prețul pentru închiriere este stabilit în mod independent de proprietar, iar plata se face în momentul în care proprietarul acceptă cererea. Astfel, la predarea mașinii, șoferul trebuie doar să verifice starea mașinii și să primească actele și cheile.

Reprezentanții platformei susțin că proprietarii de mașini pot câștiga între 1.000 și 4.000 de lei prin Perpetoo și anticipează că baza de date va include 3.000 de proprietari în primul an, în timp ce estimarea pentru numărul total de închirieri este de circa 25.000. Platforma Perpetoo a fost dezvoltată de doi antreprenori români, iar unul dintre aceștia este Aurelian Marin, proprietarul agenției de turism Paradis Vacanțe de Vis.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here