Ultima Ora

14:56 Boris Johnson ”se restabileşte” după ce a suferit de COVID-19

Prim-ministrul britanic Boris Johnson “se restabileşte” după ce a suferit de COVID-19 şi îşi transmite instrucţiunile guvernului, a declarat, duminică, un ministru de stat, în contextul în care guvernul este criticat pentru modul în care a gestionat pandemia, relatează AFP.

Ieşit acum o săptămână din spital, “prim-ministrul se restabileşte bine, are o stare de spirit bună”, a declarat, duminică, Michael Gove pe canalul de televiziune Sky News. Liderul conservator de 55 de ani “a avut ocazia să discute cu Dominic Raab”, ministrul de externe care l-a înlocuit în perioada de convalescenţă. Cel din urmă a transmis “instrucţiunile prim-ministrului restului guvernului”, în cadrul unei conferinţe telefonice de sâmbătă dimineaţă, a precizat Gove.

Regatul Unit este una dintre ţările europene cele mai afectate de COVID-19. Numărul persoanelor contaminate cu noul coronavirus, care au murit în spitale a ajuns la 15.464, potrivit ultimului bilanţ comunicat de guvern sâmbătă. Aceste bilanţuri cotidiene sunt însă criticate pentru că nu îi includ decât pe morţii din spitale testaţi pozitiv, excluzând persoanele care şi-au pierdut viaţa în centre de îngrijire sau la domiciliu. Organismele care reprezintă azilele de bătrâni evocă între 4.000 şi 7.500 de decese în aceste centre.

Guvernul britanic a decis joi să prelungească cu cel puţin trei săptămâni izolarea instituită pe 23 martie şi nu intenţionează deocamdată să relaxeze măsurile.

De la începutul pandemiei, guvernul este acuzat că a reacţionat cu întârziere, iar Sunday Times a acuzat, duminică, guvernul că a ignorat semnalele de alarmă ale oamenilor de ştiinţă şi apelurile la aprovizionare cu combinezoane medicale şi pe Boris Johnson că a lipsit la mai multe reuniuni de criză consacrate virusului. Într-un articol publicat în Mail on Sunday, liderul Partidului Laburist, principalul partid de opoziţie, Keir Starmer, a apreciat că guvernul a fost “prea lent” în decretarea izolării, creşterea numărului de teste şi furnizarea de echipamente adecvate personalului de îngrijire.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here