Din Judet

Bărci de rafting, răsturnate pe Jiu. O persoană a murit, 20 de persoane- evaluate medical

Intervenţie pe Jiu a pompierilor gorjeni, sâmbătă după-amiază, după ce trei bărci, cu 22 de persoane, aflate la rafting, s-au răsturnat. Un bărbat de 35 de ani, din Sibiu, a decedat iar o femeie, în vârstă de 33 de ani, a fost transportată la spitalul din Petroșani în stare hipotermică iar alte 20 sunt în evaluare medicală, anunţă ISU Gorj.

„Am avut un apel prin care ne-a fost semnalat faptul că o barcă s-a răsturnat pe râul Jiu. La faţa locului se deplasează două echipaje SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple, două ambarcațiuni şi trei ambulanţe SAJ Gorj” a comunicat ISU Gorj.

Au fost alertate inclusiv Serviciul Salvamont şi ISU Hunedoara.

„La data de 2 aprilie a.c, polițiști din cadrul Poliției Orașului Bumbești-Jiu au fost sesizați, prin apelul 112, cu privire la faptul că, pe albia râului Jiu, s-ar fi răsturnat 3 bărci gonflabile, cu mai multe persoane care practicau rafting. Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit faptul că în urma unei activități de rafting, organizată de către o societate comercială, din județul Cluj, un bărbat, de 36 de ani, din municipiul Sibiu, care se afla într-una dintre bărcile răsturnate, a fost adus la mal, iar în urma manevrelor de resuscitare, efectuate de către echipajul medical prezent la fața locului, a fost constatat decesul bărbatului. În cauză, s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă” a comunicat Poliţia Gorj.

Comment here