Ultima Ora

14:54 Ce lipsuri are orașul Novaci. ”Se investesc miliarde de lei vechi în parcuri și monumente”

Reabilitarea grădinițelor și a pieței centrale, asfaltarea ulițelor, extinderea rețelei de apă potabilă și introducerea canalizării și a gazelor naturale în satele componente sunt prioritățile orașului Novaci, spune Adrian Zorlescu, candidatul AUR la președinția Consiliului Județean Gorj.

”Novaci, orașul cunoscut pentru frumusețea sa naturală și potențialul turistic, se confruntă cu o realitate contradictorie. Pe de o parte, se investesc miliarde de lei vechi în parcuri și monumente, pe de altă parte, probleme fundamentale ale comunității rămân nerezolvate.

  • Grădinițe abandonate și lipsa locurilor de joacă: Grădinițele din oraș se află într-o stare de degradare avansată. Lipsa spațiilor de joacă sigure și moderne pentru copii este o problemă acută resimțită de multe familii deoarece în oraș nu există nici un spațiu de joacă.
  • Reabilitarea pieței orașului întârziată: Proiectul de reabilitare a pieței centrale, un spațiu vital pentru producătorii locali și pentru economia locală, se află în întârziere de peste un an. Această amânare afectează grav activitatea comercianților și pune în pericol susținerea producătorilor locali.
  • Infrastructură deficitară: Multe ulițele din oraș și din satele aparținătoare rămân neasfaltate, lipsa apei potabile este o realitate în anumite zone, iar rețelele de canalizare și gaze naturale sunt inexistente sau în curs de implementarea în majoritatea satelor.
  • Investiții dezechilibrate: Această discrepanță majoră dintre investițiile masive în parcuri și problemele fundamentale nerezolvate generează nemulțumire în rândul locuitorilor. Cetățenii consideră că administrația locală ar trebui să prioritizeze rezolvarea problemelor urgente care afectează calitatea vieții de zi cu zi a comunității.

Este necesară o abordare echilibrată: Dezvoltarea orașului Novaci trebuie să se bazeze pe o viziune holistică care să ia în considerare nevoile reale ale comunității. Investițiile în infrastructură, educație și spații verzi trebuie să fie corelate și să se realizeze în mod echitabil. Doar prin abordarea problemelor fundamentale și prin implicarea activă a cetățenilor în procesul decizional se poate construi un viitor prosper pentru Novaci” transmite Zorlescu.