Ultima Ora

14:52 Comunicatul CJ Gorj, după acuzațiile lui Miruță. Cine a făcut Ghidul solicitantului pentru FTJ

Consiliul Județean Gorj îi dă replica, printr-un comunicat de presă, deputatului USR Gorj, Radu Miruță, care a acuzat instituția că a întocmit prost ghidul solicitantului pentru Fondul de Tranziție Justă, motiv pentru care a fost respins de Comitetul de Monitorizare și Comisia Europeană.

”Ghidurile solicitantului (pentru proiecte cu finanțare nerambursabilă mai mică de 2 milioane de euro, respectiv pentru finanțare nerambursabilă între 2 și 5 milioane de euro) nu au fost întocmite de către „incompetenții” Consiliului Județean Gorj. Documentele au fost elaborate, în forma inițială, unitar pentru toate cele șase județe beneficiare, de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management a Programului Tranziție Justă 2021-2027” transmite CJ Gorj.

Conducerea instituției neagă și faptul că și-ar fi asumat, prin ghid, închiderea mineritului.

”Cu privire la afirmațiile că în Ghidul solicitantului scrie „negru pe alb (…) de către cei din județul Gorj” că șefii județului își asumă închiderea mineritului și a activităților conexe, precizăm următoarele: ghidul solicitantului nu a fost întocmit de către Consiliul Județean Gorj. Reiterăm informația, în principiu, doar pentru domnul Miruță. Închiderea mineritului din județ a fost, cel puțin pentru Consiliul Județean Gorj, o necunoscută, având în vedere că Planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia a fost o enigmă pentru CJ, sub pretextul caracterului de confidențialitate al documentului, invocat atât de către companie, cât și de către ministerul de resort” se mai arată în comunicat.

Comment here