Sportive

Memorialul „Mircea Pașek”, 27-29 august, Târgu-Jiu

CSM Târgu-Jiu va organiza, la finalul acestei săptămâni, un puternic turneu de handbal feminin, găzduit de Sala Sporturilor din Târgu Jiu în perioada 27-29 august, denumit Memorialul „Mircea Pașek”. Competiția este la prima ediție. Vineri, 27 august, de la ora 19.00, va avea loc și prezentarea lotului echipei de handbal feminin a CSM Târgu Jiu.

La startul turneului organizat de clubul gorjean vor lua parte, pe lângă formația gazdă, CSM Târgu-Jiu, echipele CSU Cluj Napoca, CSU Oradea și CSM Corona Brașov.

La începutul lunii august a încetat din viață fostul mare antrenor de handbal Mircea Pașek. Un antrenor de clasă, care și-a pus fără îndoială amprenta asupra handbalului gorjean, fie din postura de antrenor principal al echipei Energia, fie ca director tehnic al grupării gorjene. Generații întregi de handbaliști au evoluat sub bagheta renumitului antrenor. Actualul coordonator al secției de handbal a CSM Târgu-Jiu, Dan Ilieș, dar și toți antrenorii secției de handbal de la ora actuală- Liviu Andrieș, Adrian Eremia, Andrei Enache, Vali Popescu- s-au aflat sub comanda profesorului Mircea Pașek.

Dan Ilieș, expert sportiv, coordonatorul secției de handbal a CSM Târgu-Jiu: „În acest weekend vom organiza un turneu de handbal, prima ediție a Memorialului „Mircea Pașek”. Am ales să denumim astfel turneul în memoria profesorului Mircea Pașek, un om deosebit din toate punctele de vedere. Mircea Pașek a fost un antrenor pasionat de handbal, un profesionist desăvârșit, care a avut o contribuție importantă în dezvoltarea handbalului gorjean. Pe domnul profesor Mircea Pașek l-am respectat enorm, atât ca antrenor, dar mai ales ca om, de la care am avut multe lucruri bune de învățat”.

Comment here