Ultima Ora

14:50 Amenzi după cheful de la Berlești

Poliția Gorj anunță că au fost aplicate amenzi, în urma informațiilor publicate în presa locală, privind o petrecere care a avut loc, la finalul săptămânii trecute, într-un cort de evenimente din comuna Berlești.

Publicația Gorjonline a relatat, luni, că un cetățean din comuna Berlești a sesizat Direcția de Sănătate Publică Gorj și Inspectoratul de Poliție Județean revoltat de faptul că, în ciuda restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19, primarul Iulian Berlescu a permis, la finele săptămânii, organizarea unei petreceri cu lăutari și zeci de invitați. Amfitrioana chefului a fost o tânără din comună care și-a serbat majoratul la singurul cort de evenimente din localitate, deținut de amicul primarului.

”O unitate autorizată de Oficiul Național al Registrului Comerțului Gorj, pentru a desfășura activități de alimentație (catering) pentru evenimente, a achiziționat un cort cu o capacitate de 200 de persoane, care a fost amplasat pe raza comunei Berlești. La data de 27.02.2021, administratorul unității a organizat o petrecere (majorat) în cortul respectiv, pentru o tânără care a împlinit vârsta de 18 ani.

Din verificări a mai rezultat că petrecerea de majorat s-a desfășurat între orele 19:00 – 22:30, eveniment la care au fost identificate ca fiind participante 15 persoane, care nu au purtat măști de protecție facială și nu au păstrat distanțarea socială, nefiind invitați lăutari, iar muzica a fost redată de pe laptop în boxele existente în cortul de eveniment.

Având în vedere cele constatate, administratorul unității, în calitate de organizator, a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 3.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor art. 65 lit. „j” din Legea 55/2020. Persoanele participante care au fost identificate, au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei fiecare, pentru nerespectarea prevederilor art. 65 lit. „j” și „k” din Legea 55/2020” transmite Inspectoratul Județean de Poliție Gorj.

Comment here