Ultima Ora

14:49 Posibilă conducere militară la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, sâmbătă, că săptămână viitoare se va lua o decizie privind managementul de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu, după ce doi dintre directorii unității și încă patru angajați s-au îmbolnăvit de COVID-19.

Managerul SJU Târgu-Jiu, Dumitru Vienescu, a fost dus cu ambulanţa la spital, după ce a fost confirmat cu noul COVID-19. Surse medicale au declarat, pentru MEDIAFAX, că managerul Dumitru Vienescu a sunat, duminică dimineaţa, la 112 şi a solicitat o ambulanţă. Vienescu a fost testat pozitiv cu echipamentul de testare care se află la Spitalul Judeţean de Urgenţă, dar a contestat rezultatul, invocând faptul că aparatul nu este omologat prin ordin de ministru. El a fost internat după ce au venit rezultatele unui al doilea test, prelucrat la Bucureşti.

Au mai fost testate pozitiv şi directoarea de îngrijiri a spitalului, Claudia Motea şi sora sa, infirmieră în cadrul SJU. În urma anchetei epidemiologice, au fost testaţi alţi 80 de angajaţi, care sunt izolaţi la domiciliu. Pentru o parte dintre ei, testele au fost negative, dar nu se ştie când se vor întoarce la serviciu. Potrivit DSP Gorj, nu va fi testat tot personalul, ci doar cei care au simptome.

Sâmbătă, ministrul Nelu Tătaru, anunţa că la conducerea spitalului ar putea fi adus management militar.

„Noi am cerut Consiliului de Administraţie să numească o conducere interimară, a fost o şedinţă. Consiliul de Administraţie a înaintat o propunere din persoanele aflate în planul de continuitate, noi am trimis propunerea respectivă la minister şi aşteptăm ordin de ministru, cred că mâine (luni – n.r.) o să vină cu detalii. Deocamdată, nu va fi conducere militară”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Daiana Militaru, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here