Ultima Ora

14:48 Țara din Europa care renunță la toate restricțiile COVID de la 1 februarie

Danemarca urmează să ridice, de la 1 februarie, toate restricțiile aflate în vigoare legate de COVID-19, după ce internările și decesele provocate de Omicron au rămas stabile, iar rata de vaccinare este ridicată.

„În seara acesta ne putem regăsi din nou zâmbetul. Avem vești incredibil de bune, acum putem elimina si ultimele restricții privind pandemia de coronavirus din Danemarca”, a declarat prim-ministrul Mette Frederiksen într-o conferință de presă.

Sunt urmate, astfel, recomandărilor Comisiei pentru Epidemie, susținute de toate marile partide politice din această țară. Ultimele restricții vor fi eliminate la 1 februarie. Anunțul vine în momentul în care o nouă subvariantă a Omicron, BA.2, își câștigă locul în Danemarca și crește numărul de infecții, cu 46.000 de cazuri noi de COVID-19 înregistrate miercuri, 26 ianuarie.

„În ultimele săptămâni s-au înregistrat rate de infecție foarte mari, de fapt cele mai mari din întreaga pandemie. Prin urmare, poate părea ciudat și paradoxal că acum suntem gata să renunțăm la restricții”, a spus Frederiksen.

Aproximativ 82% din populația Danemarcei este complet vaccinată cu două doze, dintre care 50% a primit și doza booster, potrivit Autorității pentru Sănătate și Medicamente.

Comment here