Stirile ZileiTârgu-Jiu

Senatorul Iordache, inițiativă pentru reducerea prețurilor la motorină și benzină

Senatorul Ion Iordache anunță că a inițiat un proiect de lege pentru reducerea prețurilor la benzină și motorină.

”Împreună cu mai mulți colegi parlamentari am avut consultări cu instituții, societate civilă și antreprenori pentru a identifica cea mai eficientă și rapidă soluție pentru scăderea prețului la carburanți. Ca urmare a consultărilor, împreună cu ceilalți colegi parlamentari Forța Dreptei, am inițiat un proiect de lege prin care acciza la carburanți se diminuează cu 50% și tva-ul la combustibil scade de la 19% la 5%, pentru o perioadă de 12 luni de la data adoptării legii. Din plenul Parlamentului am făcut apel la responsabilitatea colegilor senatori care, adoptând această măsură, ar fi îmbunătățit direct viața oamenilor care i-au votat” transmite, miercuri, senatorul Iordache.

Conform parlamentarului de Gorj, adoptarea unor astfel de măsuri ar duce la scăderea prețurilor carburanților de la 8,5 lei la 6 lei litrul și, automat, la ieftinirea produselor alimentare de bază și a serviciilor.

”Să fie foarte clar! Votul împotriva acestui proiect de lege este un vot împotriva românilor care înfruntă singuri cea mai mare inflație din ultimii 30 de ani” a mai transmis Iordache.

Comment here