Ultima Ora

14:46 Miruță, după anunțul lui Weber: Să ne lase în pace cu poveștile!

Deputatul USR Radu Miruță a reacționat după ce deputatul PSD Mihai Weber, a anunțat vineri, că drumul expres Craiova-Târgu Jiu „trece într-o nouă etapă de realizare”. Mai exact, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că a solicitat emiterea acordului de mediu pentru proiectul „Autostrada Craiova- Filiași și Drum Expres Filiași-Târgu Jiu”.

„În realitate, această solicitare este PREMERGĂTOARE obținerii acordului de mediu, care este PREMERGĂTOARE aprobării studiului de fezabilitate, care trebuia să fie GATA ACUM 1 AN (termen predare SF: 16.06.2022). Cu privire la acest drum, știrile proaste pentru Gorj sunt două: pe 18.04.2023 trebuia ca acest proiect să fie scos la licitație (ei nu au gata nici SF, după care urmează documentația de autorizație de construire, după care urmează predarea proiectului tehnic, după care urmează licitația); porțiunea de drum expres Filiași – Târgu Jiu a fost scoasă de la finanțare. Ministrul Grindeanu a introdus în Planul Investițional acest tronson ca drum transregio, nu ca drum expres” spune Radu Miruță.

Deputatul USR cere, din nou, PSD să a dea o hotărâre de guvern prin care drumul Filiași- Târgu Jiu să fie trecut de la regim transregio la drum expres.

Comment here