Ultima Ora

14:46 Miros puternic de sulf într-un oraș. Elevii, trimiși acasă

Mai multe instituţii fac verificări, miercuri, la Vulcan, judeţul Hunedoara, după ce în municipiu a fost sesizat un miros puternic de gaz, posibil sulf. Prefectul judeţului, Călin Petru Marian, a convocat de urgenţă Grupul de Suport Tehnic din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Aproximativ 1.300 de elevi de la trei şcoli au fost trimişi acasă de profesori.

”Printr-un apel la 112 Dispeceratul Integrat a fost anunţat, în jurul orei 13.00, că în municipiul Vulcan se simte un miros puternic de gaz, probabil sulf. Din primele verificări reiese că sursa ar putea fi instalaţia de desulfurare a Uzinei Electrice Paroşeni. Potrivit directorului general al Complexului Energetic «Valea Jiului», Eusebiu Durbacă, cantitatea de sulf evacuată în atmosferă, în urma procesului tehnologic, este în limitele normale”, au transmis reprezentanţii ISU Hunedoara.

Ca urmare, prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian, a convocat de urgenţă Grupul de Suport Tehnic din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, format din reprezentanţi de la CEVJ, DSP, Delgaz Grid, Enel, SAJ, APM, Garda de Mediu, ITM, dar şi din cadrul Poliţiei şi Jandarmeriei hunedorene.

”Vor fi efectuate verificări privind provenienţa mirosului şi vor fi luate măsurile care se impun în astfel de cazuri. Pentru elevii de la 3 şcoli din oraş, aproximativ 1.300, profesorii au decis să întrerupă activitatea didactică, iar elevii au fost îndrumaţi să se deplaseze spre casă”, a precizat sursa citată.

Comment here