Ultima Ora

14:46 Dan Barna, despre schimbarea lui Cîțu dacă pierde alegerile din PNL: „USR- PLUS se va adapta”

Liderul USR-PLUS, Dan Barna, a declarat, luni, întrebat despre o eventuală schimbare a premierului după competiția internă din PNL, că, în funcție de decizia luată de liberali, USR-PLUS se va „adapta”. Despre o posibilă remaniere a unor miniștri USR-PLUS, Dan Barna a spus că nu a existat nicio discuție, iar protocolul agreat după demiterea lui Vlad Voiculescu prevede „foarte clar” cum se iau deciziile.

„USR-PLUS este partener într-un guvern. Obiectivul nostru este ca guvernul să rămână stabil. Ce vor decide cei de la PNL va genera apoi consecințele firești politice la care USR-PLUS se va adapta. Decizia privind următorul președinte al PNL este a celor din PNL și în funcție de această decizie ne vom așeza la masă și vom discuta”, a declarat Dan Barna, întrebat despre o posibilă schimbare a premierului, în cazul în care acesta ar pierde competiția pentru șefia PNL cu Florin Cîțu.

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat, duminică, într-o vizită la Piatra Neamț, că persoana care va fi aleasă în funcția de președinte al PNL trebuie să fie și prim-ministrul României, sugerând, astfel, că dacă va câștiga vrea să se întoarcă și la conducerea Guvernului României.

Comment here