Ultima Ora

14:44 Doar 5 paturi la ATI pentru pacienţii cu COVID-19 mai sunt libere în ţară

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunţat, miercuri, că, la nivel naţional, mai sunt libere doar cinci paturi la terapie intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, dintre care trei în Capitală, un pat în judeţul Galaţi şi unul în judeţul Vrancea.

Conform GCS, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, miercuri, la nivel naţional, există 1.374 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. De asemenea, 1.320 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări. În Bucureşti, sunt avizate de DSP 282 de paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19.

La nivel naţional, sunt libere 5 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2. La acest moment, în Bucureşti sunt trei paturi libere. Mai este un pat liber în judeţul Galaţi şi un pat în judeţul Vrancea.

Conform GCS, se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI, care vor fi disponibile în zilele următoare.

GCS menţionează faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare.

Comment here