Ultima Ora

14:43 Solicitările USR privind Evaluarea Națională și Bacalaureatul

Uniunea Salvaţi România solicită ministrului Educaţiei Naţionale, Monica Anisie, amânarea Evaluării Naţionale şi a Bacalaureatului pentru lunile august/septembrie şi anularea celei de-a doua sesiuni de Bacalaureat din acest an şcolar.

„Uniunea Salvaţi România solicită ministrului Educaţiei Naţionale, Monica Anisie, o serie de măsuri urgente având în vedere că şcolile sunt închise de pe 10 martie şi până la această oră nu s-au luat nişte decizii clare şi predictibile privind Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul. În acest context, USR solicită ministrului Educaţiei amânarea Evaluării Naţionale şi a Bacalaureatului pentru august/septembrie şi anularea celei de-a doua sesiuni de Bacalaureat din acest an şcolar”, conform unui comunicat al USR.

Alte solicitări ale Uniunii vizează:

  • anularea Evaluării Naţionale pentru elevii claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a pentru anul şcolar 2019-2020;
  • ajustarea programei pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat prin eliminarea capitolelor şi competenţelor care nu au putut fi dobândite până la data de 10 martie 2020, data suspendării temporare a cursurilor;
  • refacerea subiectelor pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat în contextul modificărilor propuse mai sus;
  • adaptarea limbajului cursurilor ţinute la televiziunea naţională la un nivel mediu de înţelegere şi un ritm de parcurgere adecvat;
  • introducerea cu preponderenţă în programul de pregătire ţinut la televiziunea naţională a unor cursuri de tip „simulare” şi „rezolvare” a subiectelor pentru examenele naţionale;
  • prelungirea duratei aferente cursurilor predate prin intermediul televiziunii naţionale şi mutarea orei de difuzare a lor între orele 10,00 şi 15,00. Păstrarea continuităţii şi a predictibilităţii cursurilor (oră, materie, acelaşi tip de subiect rezolvat).

USR adaugă că propunerile sunt menite „să evite expunerea elevilor şi a cadrelor didactice, măsură esenţială” în plină epidemie de coronavirus.

„De asemenea, este esenţial ca Ministerul Educaţiei să adapteze programa şcolară pentru examenele Evaluării Naţionale şi a Bacalaureatului având în vedere că predarea online a materiei în această perioadă este deficitară, dar mai ales pentru că în România sunt peste 500.000 de elevi care nu au acces la niciun fel de mijloc electronic de comunicare”, adaugă aceeaşi sursă.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here