Minerit și Energie

PNL Gorj: Ordonanța care ar fi dus la falimentul CE Oltenia a fost modificată

Proiectul de OUG, propus de Ministerul Finanțelor, care ar fi dus la falimentul Complexului Energetic Oltenia, a fost modificat, anunță Partidul Național Liberal Gorj.

”Ministerul Finanțelor (PSD), a propus un proiect de OUG prin care Complexul Energetic Oltenia ar fi fost obligat să restituie ajutorul financiar de 500 de milioane de euro. Dacă acest proiect intra în vigoare, CEO ar fi intrat în faliment pentru că banii acordați au fost folosiți pentru plata certificatelor CO2 aferente anilor 2018-2019 și nu mai există în conturile companiei.

Președintele PNL Gorj, Ion Iordache, împreună cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, și cu cei din conducerea Complexului Energetic Oltenia au transmis Ministerului Finanțelor observații care să modifice proiectul de OUG. Mai mult, Ministerul Energiei a transmis în scris că nu va aviza acest proiect. În consecință, în ședința de guvern de ieri, OUG a fost modificată și adoptată în forma solicitată de reprezentanții PNL, evitându-se astfel, în ultimul moment, un dezastru pentru CEO și pentru județul Gorj.

Instituțiile și politicienii gorjeni trebuie să strângă rândurile și să acționeze unitar și vigilent pentru a nu permite repetarea unei astfel de situații care ar compromite viitorul județului Gorj” se arată într-un comunicat de presă.

Comment here