Ultima Ora

14:42 Orban: Cei care l-au sprijinit pe Cîţu deja pun la cale cu cine să-l schimbe

Fostul lider al PNL Ludovic Orban a afirmat, luni, că i-ar fi ruşine să ajungă preşedinte al PNL aşa cum a ajuns Florin Cîţu, adăugând că acesta nu va mai fi prim-ministru sau, dacă va mai fi, „va fi din mila PSD”.

„Florin Cîţu nu înţelege un lucru: chiar dacă a ajuns cum a ajuns, dacă aş fi în locul lui, mie mi-ar fi ruşine să ajung preşedinte al PNL aşa cum a ajuns el. Florin Cîţu nu înţelege un lucru – nu va mai fi prim-ministru sau, dacă va mai rămâne prim-ministru, va rămâne numai din mila PSD, iar să rămâi prim-ministru din mila PSD înseamnă să-ţi baţi joc de toţi simpatizanţii PNL, care din ce în ce mai puţin cred în Florin Cîţu şi se întreabă oare ce s-a întâmplat cu PNL de a putut să mizeze pe un om care, practic, a devenit pentru un număr uriaş de cetăţeni o persona non-grata”, a declarat Orban, la Palatul Parlamentului.

El a calificat victoria lui Florin Cîţu la alegerile pentru preşedinţia PNL drept „o lovitură de partid”. În opinia lui Orban, mandatul lui Cîţu în fruntea partidului va dura foarte puţin.

Întrebat cât estimează ca va dura mandatul de preşedinte al PNL al lui Florin Cîţu, Ludovic Orban a răspuns: „Foarte puţin. Acum nu sunt futurolog sau nu sunt Mafalda să vă zic cât”.

„Inclusiv dintre cei care l-au sprijinit pe Cîţu deja pun la cale cu cine să-l schimbe. Cîţu nu înţelege pe ce partitură a jucat şi că a fost un pion pe tabla de şah şi nicidecum regina”, a susţinut Orban

Comment here