Ultima Ora

14:40 Sute de mesaje de condoleanțe după decesul Elenei Roată. ”Flacăra care ardea atâta de frumos s-a stins pentru totdeauna!”

Șoc în educația gorjeană după decesul prematur al unuia dintre cei mai apreciați dascăli, Elena Roată, profesor de Limba Română la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu și realizator al unei emisiuni de cultură la un post local de televiziune.

Sute de mesaje de condoleanțe au fost transmise pe pagina de Facebook a unității de învățământ.

”Condoleanțe! Cuvintele sunt de prisos … Odihnă veșnică unui suflet frumos!”, ”Un mare OM, un mare DASCĂL! Dumnezeu să o ierte și să odihnească în pace!”, ”Mor oameni minunați, oameni cu o cultură de la care și noi am putea învață lucruri foarte importante. Dumnezeu să-i dea lumina veșnică”, ”Draga mea Lili, scumpa mea prietenă și colegă literată, de ce ne-ai părăsit subit? O să îmi fie tare-tare dor de tine! Dumnezeu să te odihnească în pace și în Lumina cerească despre care tu așa de frumos ai gândit și ai scris cercetând o viață poezia lui Lucian Blaga!”, ”Doamne, ce pierdere! Flacăra care ardea atâta de frumos s-a stins pentru totdeauna! Să aveți drum lin și odihna veșnică! Dumnezeu să vă așeze în Împărăția Lui!” sunt doar câteva dintre sutele de mesaje de regret și condoleanțe.

Comment here