Ultima Ora

14:40 Cioloş: George Simion este un pericol pentru România. Un populist iresponsabil

Dacian Cioloş spune că George Simion, co-preşedintele AUR, este un pericol pentru România şi „un populist iresponsabil”.

„George Simion este un pericol pentru România, pentru că instituţiile statului român au eşuat şi l-au creat prin comportamentul lor pe acest populist iresponsabil. Ceea ce au făcut simpatizanţii AUR, astăzi, este o nouă pată pe obrazul statului român, cel care, prin instituţiile sale, ar fi trebuit să se asigure că un miting se poate desfăşura în condiţii civilizate şi că nu degenerează în mod iresponsabil. Acelaşi stat care, în 10 august 2018, inventa o lovitură de stat cu maşini-capcană şi cocktailuri Molotov ca să gazeze şi să bată mame, copii şi familii care participau la un protest faţă de Liviu Dragnea şi acoliţii săi. Avem dovada că aceste instituţii sunt falimentare şi incapabile să le ofere cetăţenilor protecţie şi siguranţă. Ştim de ani buni că sunt capturate politic şi că ezitările de a pune justiţia pe traseul ei normal au legătură tocmai cu această capturare a statului român. După 10 august, nu avem niciun vinovat pentru agresiunea asupra cetăţenilor, după cum nu ştim nici cine sunt vinovaţii de la Revoluţia din 1989 sau de la mineriade şi alte evenimente dramatice pentru care pare că nu va plăti nimeni niciodată”, a scris Dacian Cioloş, marţi pe Facebook.

Liderul USR a adăugat că Jandarmeria, conducerea MAI şi tot Guvernul au asistat pasiv la protestele de marţi de la Parlament.

„Astăzi, Jandarmeria, conducerea Ministerului de Interne, întregul guvern şi-au dat măsura capacităţii lor organizaţionale şi comunicaţionale. Au abandonat toate măsurile şi toate politicile pe care ar fi trebuit să le susţină şi să le impună într-o perioadă de criză sanitară, au dispărut şi au preferat să asiste pasiv, aşa cum fac ori de câte ori George Simion sau Diana Şoşoacă provoacă şi calcă în picioare statul român, instituţiile sale şi pe reprezentanţii acestora. Faptul că aceşti politicieni populişti cresc de la o zi la alta este cauzat de iresponsabilitatea PNL şi PSD, care cred că vor putea stăpâni curentul populist. Cele două partide fac tot ce le stă în putinţă pentru a stopa reforma pe care am început-o noi, de teama de a nu pierde puterea politică, dar hrănesc cu bună ştiinţă excesele iresponsabile şi periculoase ale unor marionete politice care se pregătesc să le ia locul şi să arunce România în haos”, a mai spus Cioloş.

Comment here