Ultima Ora

14:40 AUR declanşează procedura de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis

AUR declanşează procedura de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, anunţul fiind făcut luni, într-o conferinţă de presă, de co-preşedintele partidului, George Simion, alături de parlamentari AUR care afişau postere cu mesajul ”Îl dăm jos pe Iohannis pas cu pas”

”Astăzi, 1 noiembrie, la începutul lunii, într-o zi de luni, la fel cum anunţam pe 1 septembrie demiterea lui Florin Cîţu, anunţăm, astăzi, iniţierea procedurilor pentru suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis. Am început colectarea de semnături în rândul parlamentarilor. Ne-au promis de la mai multe partide că vor semna şi vom apela la sutele de mii se români care ne contactează şi ne roagă să îl dăm jos pe Iohannis” a spus Simion.

El a precizat că, pentru a nu mai irosi banii românilor, odată cu anticipatele, se va merge şi la referendum.

”AUR va strânge semnături în fiecare localitate şi în diaspora, că şi acolo a strâns multe voturi domnul preşedinte. Preşedintele controlează o parte a sistemului, vom merge până la capăt şi sperăm că celelalte partide parlamentare nu se vor lăsa intimidate”, a precizat George Simion.

El a precizat că există deja semnături de la parlamentari PNL. Simion a mai afirmat că are discuţii cu parlamentari şi lideri politici de la toate partidele.

”O să avem şi o întâlnire şi cu domnul Orban, sunt şi parlamentari de la PNL, nu din tabăra Orban, care achiesează la această iniţiativă”, a afirmat Simion.

El a mai arătat că speră să strângă semnăturile necesare pentru suspendarea şefului statului până la sfârşitul săptămânii.

”Acest demers nu este un moft. Este o datorie a noastră, în situaţia dată, la care sunt chemaţi şi parlamentarii celorlalte grupuri. Nu este un joc politic, nu este o mişcare de marketing politic, este un gest de mare responsabilitate”, a spus şi corepreşedintele Claudiu Tîrziu, precizând că şeful statului a încălcat de multe ori Constituţia şi a făcut partizanat politic.

AUR a lansat şi un site, josIohannis.ro, unde promovează toate materialele pentru suspendarea preşedintelui şi strângerea de semnături pentru suspendarea sa.

Comment here