Ultima Ora

14:39 Încep concursurile pentru directorii de școli

Inspectoratul Școlar Județean Gorj demarează, în această săptămână, concursurile pentru posturile de directori și directori adjuncți la cele 109 de unități de învățământ din județ.

Conform calendarului aprobat prin ordonanță de urgență, lista cu funcțiile vacante se va publica marți, 14 septembrie, în a doua zi de școală a anului școlar 2021-2022. Dosarele de înscriere la proba scrisă vor putea fi depuse pe platforma dedicată în perioada 15-26 septembrie, urmând ca între 27 și 29 septembrie să fie evaluate dosarele. Lista candidaților admiși în urma evaluării dosarelor va fi publicată pe 30 septembrie. În prima zi a lunii octombrie, candidații vor putea depune solicitări de analiză a cauzelor și remediere a eventualelor erori apărute în etapa de înscriere în platforma informatică. Remedierea erorilor se va face între 4 și 6 octombrie, lista finală a candidaților admiși urmând să fie publicată pe 7 octombrie.

Mai departe, conform calendarului oficial al concursului, pe 8 octombrie vor fi stabilite centrele speciale de desfășurare a probei scrise, pe 13 octombrie urmând să aibă loc repartizarea candidaților pe centre. Proba scrisă a examenului va avea loc pe 15 octombrie, în aceeași zi urmând să fie publicate rezultatele acesteia. Candidații vor avea la dispoziție trei zile – 15-17 octombrie – să depună contestații. Acestea vor fi soluționate între 18 și 20 octombrie, în cea de-a doua zi urmând să se publice și rezultatele finale ale probei scrise.

Între 21 și 27 octombrie, vor fi înregistrate opțiunile candidaților pentru unitatea la care candidează și, în funcție de opțiune, vor fi depuse documentele pentru unitățile de învățământ care necesită avize suplimentare, conform art. 8 alin. (1) lit. n). Mai departe, pe 28 și 29 octombrie, vor fi transmise solicitările de desemnare a membrilor comisiilor de interviu din partea consiliilor profesorale, autorităților locale și companiilor sau universităților, comisii ce urmează să fie constituite între 1 și 10 noiembrie. Graficul de desfășurare a interviurilor va fi publicat pe 12 noiembrie, iar proba de interviu va fi organizată în intervalul 16 noiembrie-10 decembrie. Pe 13 decembrie, candidații admiși pentru mai multe funcții sau mai multe unități de învățământ vor fi nevoiți să își exprime o singură opțiune.

Rezultatele finale vor fi validate pe 17 decembrie, urmând ca între 20 și 22 decembrie să fie emise, de către Ministrul Educației, deciziile de numire a noilor directori. Deciziile vor fi aplicate începând cu data de 10 ianuarie 2022, dată la care începe semestrul al II-lea al anului școlar 2021-2022.

Comment here