Ultima Ora

14:38 Raportul ANAF din 2016. Curtea de Apel Craiova judecă, din nou, contestația Primăriei Târgu-Jiu

Curtea de Apel Craiova va trebui să judece, din nou, contestația Primăriei Târgu-Jiu la raportul ANAF din 2016, cu privire la cheltuirea nelegală a câtorva milioane de lei pentru iluminatul festiv de sărbători din oraș.

Raportul respectiv obliga autoritățile locale să recupereze, de la fostul primar Florin Cârciumaru și alți șefi din subordinea acestuia, peste 3 milioane de lei. Banii ar reprezenta prejudiciul ce ar fi fost adus, în iarna anului 2010, bugetului local prin plăți considerate ilegal pentru amenajarea instalațiilor de iluminat ornamental cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Raportul ANAF a fost realizat la solicitarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu și a devenit public la scurt timp după alegerea în funcția de primar a lui Marcel Romanescu.

Raportul Fiscului a fost contestat la Curtea de Apel Craiova, care, în 4 mai 2018 a dispus anularea documentului respectiv. Sentința magistraților craioveni nu a fost însă definitivă, iar ANAF a contestat-o, procesul mutându-se la Înalta Curte de Casație și Justiție. Instanța supremă a dispus, marți, admiterea recursului formulat de Direcția Generală a Finanțelor Publice Craiova, casând în totalitate sentința Curții de Apel Craiova. Acum, judecătorii craioveni sunt obligați să judece din nou procesul, ceea ce va face ca până la pronunțarea unei sentințe definitive să mai treacă încă vreo câțiva ani, faptele petrecute în 2010 fiind prescrise chiar dacă s-ar dovedi de natură penală.

Comment here