Ultima Ora

14:38 Cseke Attila: Ministerul Dezvoltării plăteşte în continuare facturile din PNDL

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a declarat joi, la Râmnicu Vâlcea, că ministerul pe care îl conduce plăteşte în continuare facturile pentru lucrările de investiţii prin PNDL, următoarele plăţi fiind programate pentru săptămâna viitoare.

Ministrul a adăugat că sume „importante” pentru acest program vor fi alocate de Guvern la rectificarea bugetară din luna august.

„Am avut o discuţie şi cu primarii, legat de PNDL. Plăţile nu s-au oprit pe PNDL. S-a trimis o notificare pe lege, ministrul Dezvoltării a respectat legea, notificarea a fost trimisă în 22 iunie, în 25 iunie am făcut o plată de 222 de milioane la nivel naţional pe facturi PNDL, ceea ce arată că nu s-au oprit finanţările. Se plătesc facturi în continuare şi în perioada următoare, chiar şi săptămâna următoare o să plătim facturi inclusiv pentru UAT-uri din judeţul Vâlcea, săptămâna viitoare chiar o să avem o factură mai mare la un drum judeţean. Deci plătim în continuare facturi prin PNDL. În august, pe rectificare vor fi sume importante alocate acestui program”, a spus ministrul Cseke Attila.

Oficialul a avut joi, la Râmnicu Vâlcea, întâlniri cu reprezentaţi ai autorităţilor publice locale şi a vizitat mai multe obiective de investiţii derulate cu finanţare de la MDLPA.

Comment here