Ultima Ora

14:37 Cadre didactice ale Școlii “Sfântul Nicolae”, în schimb de experiență în Spania

Directorul Școlii Gimnaziale “Sfântul Nicolae”, Alin Sulea, și profesorul Andreea Avram participă, în perioada 18-22 martie, la un schimb de experiență în Spania.

„În cadrul eforturilor continue de a îmbunătăți experiența educațională a elevilor, directorul Școlii Gimnaziale “Sfântul Nicolae”, prof. Sulea Vasile Alin și doamna prof. pentru învățământul primar Avram Andreea au călătorit către Barcelona, Spania, pentru a participa la o mobilitate de tip job-shadowing în cadrul proiectului Acreditare Erasmus+. Această inițiativă este organizată în colaborare cu Euromentor și Școala Joaquim Ruyra și se desfășoară în perioada 18-22 martie, concentrându-se pe tema activităților în aer liber.

Scopul principal al acestei mobilități este de a observa și analiza desfășurarea activităților educaționale în afara sălii de clasă. Prin implicarea în această experiență de job-shadowing, cei doi participanți au ocazia să vadă în acțiune metode inovatoare și să schimbe idei cu colegii lor din Spania. Acest program oferă o gamă variată de oportunități de învățare în afara sălii de clasă. Ne dorim să ne inspirăm din practicile educaționale inovatoare și să aducem idei noi și proaspete în cadrul Școlii Gimnaziale Sfântul Nicolae.

O astfel de inițiativă nu numai că îmbogățește repertoriul pedagogic al participanților, dar are și potențialul de a îmbunătăți calitatea educației oferite elevilor. Prin experiența directă într-un mediu internațional,  cele două cadre didactice vor fi pregătite să propună schimbări pozitive în metodologiile  de predare și să implementeze abordări inovatoare în predare-învățare.

În final, acest program de mobilitate de job-shadowing nu numai că susține schimbul de bune practici între instituții educaționale, dar și încurajează spiritul de învățare continuă în rândul cadrelor didactice. Este o demonstrație a angajamentului lor de a oferi elevilor o educație de cea mai înaltă calitate și de a se adapta la nevoile și cerințele în schimbare ale societății contemporane” a comunicat conducerea unității de învățământ.