Ultima Ora

14:36 Record de cazuri de COVID în ziua moțiunii

Un nou record al cazurilor zilnice de COVID-19 a fost înregistrat în România: 15.037 de infectări. În ultimele 24 de ore au murit 252 de oameni infectați cu SARS-CoV2. La terapie intensivă sunt 1.480 de pacienți în stare gravă.

Este cel mai mare număr de decese înregistrat de la debutul pandemiei. Până astăzi, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.289.156 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 2.578 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.139.310 pacienți au fost declarați vindecați.

Incidența cazurilor de Covid a ajuns marți dimineața în Capitală la 10,31 la mia de locuitori, potrivit datelor DSP București. Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că în acest moment nu se ia în calcul carantinarea Capitalei şi că se încearcă evitarea acestui lucru, întrucât ar avea un „impact major”.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, marţi, că atât la nivel naţional, cât şi în Bucureşti nu mai sunt libere paturi la terapie intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2.

Comment here