Ultima Ora

14:35 Verificări anti-COVID. Terasele, piscinele, târgurile din Gorj “călcate” de poliţişti

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19, începând cu seara de 03 iulie, politiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar- Veterinare, Direcției de Sănătate Publică si cei de la Protectia Consumatorului, sub coordonarea prefectului judetului Gorj, vor desfășura acțiuni pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Astfel, se vor desfășura activități de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, piscine și terase. Totodată, printre prioritatile echipelor de verificare vor fi și mijloacele de transport în comun. De la începutul acțiunii și până sâmbătă dimineață, la nivelul județului Gorj au fost verificate 88 de societăți comerciale.

Au fost oferite recomandări pentru prevenirea faptelor care pot constitui un pericol pentru sănătate publică, fiind aplicată o singură sancțiune pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, dintre care 21 fiind pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

De asemenea, au fost aplicate și 46 de sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și Legii 61/1991privind ordinea și liniștea publică, în valoare totală de aproape 32.000 lei

Acțiunile de acest gen continuă, iar echipele mixte vor acționa zilnic pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here