Ultima Ora

14:34 Hossu: Am propus plafonarea preţurilor la energie şi gaz la nivelul celor din decembrie 2020

Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat, joi, că a propus, în şedinţa Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, plafonarea preţurilor la energie electrică şi gaze la nivelul celor din decembrie 2020.

„Noi am propus să se stabilească astfel încât toate preţurile, şi pentru operatori economici şi pentru casnici, să fie cele din decembrie 2020, atât la energie electrică cât şi la gaz. (…) Bulversarea a plecat de la liberalizare, de la lipsa unor reglementări clare legate de acest lucru, de la neaplicarea chiar a unor legislaţii în funcţie astăzi, de la lipsa de control şi monitorizarea sistemului. Mai mult, acest lucru rezolvă şi problema ca să nu trimitem cetăţenii afectaţi de această creştere după cai verzi pe pereţi”, a spus Hossu, după şedinţa care a avut loc la Palatul Victoria, cu participarea premierului Nicolae Ciucă.

El a adăugat că premierul a spus că va analiza această propunere, cu care şi reprezentanţii patronatelor au fost de acord.

„Conform articolului 4 din Legea Consiliului Concurenţei, se poate plafona preţul la un anumit nivel. Noi am cerut plafonarea temporară, care rezolvă inclusiv stoparea alergării cetăţeanului după diferite reclamaţii (…) Temporar înseamnă cel puţin 6 luni, dar după mine cel mai bine ar fi un an de zile, până la 1 ianuarie anul viitor, timp în care se poate lucra să existe şi actele normative în Parlament”, a afirmat Hossu.

Comment here