Ultima Ora

14:31 Pedepse cu executare într-un dosar de transport cărbune

Doi foști directori ai CET Bacău au primit pedepse cu executare într-un dosar de luare de mită ce viza transportul cărbunelui de la fosta SNL Oltenia.

Gabriela Mazilu, fost director economic al termocentralei amintite, și soțul său, Ovidiu Mazilu, au primit pedepse mult mai aspre de la Curtea de Apel Bacău decât dispusese instanța de fond. Inițial, cei doi aveau pedepse cu suspendare și urma să li se confiște șpaga de 650.000 de lei, pe care au primit-o. Acum, ei au fost condamnați la a executa 4 ani și 6 luni de închisoare, respectiv 4 ani, la care se adaugă interzicerea unor drepturi civile pe parcursul a 3 și 2 ani. Instanța a dispus și confiscarea a câte 325.000 de lei de la fiecare inculpat, precum și obligarea acestora la plata a câte 3000 de lei cheltuieli judiciare.

Soții Mazilu mai sunt inculpați într-un dosar penal pentru acuzații asemănătoare. Anchetele care i-au vizat pe aceștia au dus și la condamnarea în primă instanță a lui Alin Șimota, fostul patron din Valea Jiului intervenind pentru a se asigura că termocentrala de la Bacău, dar și cea de la Oradea, urmau să cumpere în continuare cărbune din Oltenia. Liberal la vremea respectivă, Șomota pretinsese și primise peste 200.000 de lei bani pentru partidul în care era membru.

Toate dosarele au pornit de la un denunț formulat de un fost polițist din Bacău, devenit om de afaceri implicat în transportul cărbunelui. Onorică Palade a fost și el condamnat ulterior la 3 ani și 9 luni de închisoare pentru că alături de alți parteneri de-ai săi ar fi înșelat firme de leasing din capitală cu milioane de euro.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here