Târgu-Jiu

Novăceanul Alin Mituţa, despre banii europeni: E o sumă colosală pentru România

România va primi foarte mulţi bani europeni, atât din PNRR, cât şi cadrul financiar multianual, o sumă „colosală”, a apreciat europarlamentarul USR-PLUS născut în Novaci, Alin Mituța, la Antena 3.

„Sunt foarte mulţi bani europeni care vor veni în România. Avem, pe de-o parte, PNRR, de 29 miliarde euro, apoi avem fondurile pentru agricultură din cadrul financiar multianual de 22 de miliarde de euro, o sumă colosală pentru România. Cred că e şi o ocazie de reforme, o ocazie ca, în următorii şapte ani, să folosim într-adevăr aceşti bani pentru a face reforme în ce priveşte economia, statul. Pentru următoarea perioadă financiară sunt nişte priorităţi mari la nivel european pe care şi România trebuie să le respecte”, a spus Alin Mituța.

Totuşi, e nevoie ca priorităţile să fie respectate, având în vedere că există şi riscul ca unii bani să fie suspendaţi, atenţionează europarlamentarul.

„Spre exemplu, avem o alocare foarte concretă pentru digitalizare, reforme care ţin de Green Deal, iar ele vin şi cu nişte obiective foarte clare care trebuie duse într-un plan cât mai concret. Există mereu posibilitatea să fie suspendate anumite fonduri”, a completat Mituţa.

Comment here