Ultima Ora

14:27 Sute de copii cu afecțiuni respiratorii au ajuns la SJU Târgu-Jiu. La Cabinetul Pediatrie se lucrează în două ture

De la 1 ianuarie până în prezent, la Camera de Gardă Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu s-au prezentat 300 de copii cu diverse afecțiuni respiratorii, majoritatea cu viroze respiratorii, dar și cu pneumonii și bronșiolite, mai puțini cu afecțiuni digestive.

În aceeași perioadă, 42 de copii au fost internați în Secția Pediatrie. Marți, în Secția Pediatrie erau internați 26 de copii: 5 diagnosticați cu gripă, 20 cu afecțiuni respiratorii și un copil diagnosticat cu COVID. Cei mai mulți dintre pacienții internați au vârste cuprinse între câteva luni și 6 ani. 

La internare, toți copiii sunt testați PCR pentru a afla dacă sunt infectați cu virusul SarS-CoV2 și testați pentru a depista dacă au gripă. În medie, copiii au avut nevoie de 5 zile de internare în Secția Pediatrie pentru a se face bine.

„Pentru a fi evitată aglomerarea Camerei de Gardă Pediatrie, conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a decis înființarea celei de a doua ture în cabinetul Pediatrie din Ambulatoriul Integrat. Din data de 05.01.2023 funcționează a doua tură în Policlinică. Astfel, părinții pot aduce micuții la consult, de luni până vineri, în intervalul orar 07:00 – 14:00 și 14:00 – 21:00, în baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie și a certificatului de naștere al copiilor”, a comunicat conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu.

În prezent, la Secția Boli Infecțioase sunt internați 6 pacienți cu gripă (5 cazuri tip A și 1 caz tip B), dar și patru pacienți cu viroze și 5 cu COVID.

Comment here