Stirile ZileiTârgu-Jiu

Neacșu îi ia locul lui Gorun la SGG

Marian Neacşu a fost numit în funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru, printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă, publicată marţi în Monitorul Oficial. Prin aceeaşi decizie, gorjeanul Tiberiu Horaţiu Gorun a fost eliberat, la cerere, din funcţia de secretar general al Guvernului.

Marian Neacșu a fost numit de către PSD, partid din care a făcut parte timp de 20 de ani, în postul de Secretar General al Guvernului. În trecut, Neacșu a fost condamnat la 5 luni de închisoare cu suspendare după ce și-a angajat ilegal fiica la biroul său parlamentar. Între timp, a fost reabilitat.

Funcția pe care o va ocupa Neacșu, cea de secretar general al guvernului, reprezintă o poziție cheie în structura executivului. Concret, Neacșu va avea avea control asupra întregului flux de avizare a ședințelor de guvern sau a proiectelor legislative. Totodată, în subordinea acestuia vor intra și mai multe instituții și companii de stat precum Transgaz, Transelectrica sau Agenția de Rezerve ale statului, entități cu bugete uriașe.

Comment here